Bindweefselmassage (deep tissue)

Bindweefselmassage is een massagetechniek die voornamelijk wordt gebruikt om aandoeningen aan het bewegingsapparaat te behandelen, zoals verrekkingen en sportblessures. Het gaat om het uitoefenen van langdurige druk door middel van langzame, diepe slagen om dan vooral op de binnenste lagen van je spieren en bindweefsels te richten. Dit helpt om littekenweefsel dat zich vormt na een blessure af te breken en spanning in spieren en weefsel te verminderen.

Segmentmassage

Segmentmassage brengt in praktijk wat door talloze onderzoeken bevestigd werd, namelijk dat de lichaamssegmenten en de intern gelegen weefsels elkaar beïnvloeden. Bij de Segmentmassage is het lichaam opgedeeld in 4 belangrijke segmenten (rug, bekken, thorax en nek/schouders), waarbij de speciale techniek van de rugmassage een centrale rol speelt. De kracht van de segmentmassage schuilt in het zachte manipuleren van de sympathische en parasympathische grensstrengen, die langs de wervelkolom gelegen zijn. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van zachte handgrepen, waarbij vooral de huidverplaatsing een belangrijke plaats inneemt, waardoor ondergelegen weefsels worden beïnvloed.

Fascinerende Fascie

Fascie krijgt steeds meer aandacht van wetenschappers en therapeuten wereldwijd. Werd de fascie vroeger gezien als een verbindende stof met een opvulfunctie. Vast staat wel dat de fascie een cruciale rol kan spelen bij disfunctieproblemen en pathologie. Fascie is een bijzonder bindweefsel dat een vlies vormt rond spieren, botten, gewrichten en lichaamsholtes. Fascie geeft ondersteuning en bescherming aan die lichaamsdelen en het geeft structuur aan het lichaam. De fascie kan door allerlei problemen stug worden. Door deze massagetechniek krijgt het weefsel meer ruimte en ontspanning. Het doel is de lagen fascia ten opzichte van elkaar te bewegen waardoor de ‘vervilte’ structuur weer levendig en flexibel wordt.